Požár chatky 2.4. 2011

03.04.2011 20:32

 Již druhý požár běhěm jednoho týdne byl větších rozměrů.

Dne 2.4.2011v 03:08 hod. byli hasiči informováni o požáru chaty u obce Střelná.

 

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Valašských Klobouk a Vsetína se třemi cisternami, včetně lesního speciálu Camiva. Jednotky posílili další dobrovolní hasiči ze Střelné a Horní Lidče. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru malé chatky.

 

Svědci zpozorovali rozsáhlý požár u lesa a z obav o možné rozšíření přivolali na pomoc hasiče.

 

Dojezd hasičů byl komplikován hůře prostupným terénem, ve kterém většina cisteren postupně zapadla. První zásahový vůz z Valašských Klobouk byl až k hořící chatce vytažen za pomoci traktoru. S terénem si dokázal poradit jen zásahový lesní speciál hasičů ze Vsetína.

 

Po dosažení místa zásahu velitel potvrdil, že malá chatka je kompletně v plamenech. Hasiči se tak nejdříve soustředili na ochranu okolního lesa a porostu, kam hrozilo další rozšíření plamenů. Po ochlazení okolí byly vodní proudy směřovány také na uhašení zničené chatky. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

 

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Požárem způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena. Případ není ani dále vyšetřován, neboť se jednalo o neevidovaný objekt, určený navíc k demolici.

Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.